Není post jako post

11. 2. 2013 13:20
Rubrika: Vše možné

Je tu za chvíli a přece jsme ho tak brzy ještě nečekali. Není tomu "dávno", co jeden skončil a druhý by měl zase začít? A o čem to tu vlastně "melu tu prázdnou slámu"? Mluvím o POSTu.


Opravdu tomu není tak dávno (před rokem), co jsme se postem připravovali na dobu velikonoční, ale položme si teď otázku. Využili jsme loni tu postní dobu opravdu tak, jak jsme si předsevzali na Popeleční středu?

Myslím, že mnozí si teď při četbě tohoto článku, odpověděli stejně jako já. Má odpověď zněla NE. Proto jsem se rozhodla, že s tím něco udělám.

Post ve své podstatě totiž neznamená, nejíst 40 dnů maso. Ale je to o tom zříci se něčeho, bez čeho bychom si život nedokázali představit, abychom se lépe mohli připravit na nadcházející Svátky. Tak jako si naši předkové nedokázali život představit bez jídla, jelikož neměli ty možnosti jako dnes, že by si mohli zajít do obchodu a něco si k jídlu koupit.

A tak jsem se rozhodla, že nejlepší bude postit se od věcí, které ovlivňují náš dnešní život. Proto doufám, že mi Náš Pán dá potřebnou sílu a vytrvalost, abych nepodlehla svodům dnešní doby. Totiž chtěla bych se postit od sociálních sítí, které výrazně ovlivňují můj každodenní život na internetu, ať už je to FACEBOOK nebo SIGNÁLY.

Vím, že bude těžké vytrvat. Neboť tu první z výše jmenovaných stránek hojně navštěvují moji vrstevníci. A také je před Velikonocemi vždycky BISCUP, na kterém možná bude potřeba pomoci organizátorům. O to větší však bude ta Radost o Velikonocích.

Tak díky za to, že jste vydrželi číst až do konce a i já Vám přeji ať Vám Pán dá sílu a vytrvalost k plnění "postních předsevzetí" a také opravdovou radost se Zmrtvýchvstalým Pánem.

Zobrazeno 790×

Komentáře

Vojtěch Změlík

Kači, díky za hezké zamyšlení nad nadcházející postní dobou. Sám jsem ještě nepřemýšlel nad postním předsevzetím, myšlenka vzdát se sociálních sítí zní velmi lákavě, protože ten pocit svobody se nedá ničím nahradit. Přesto si však nejsem jist, zdali to v dnešní době ještě je možné. Každopádně, jestli do toho půjdeš, máš můj veliký obdiv a budu ti držet palce :-)

katherina

Díky ... samozřejmě, že do toho jdu ... mám o tom jasno už delší dobu ... a jestli je to možné vydržet tak dlouhou dobu bez sociálních sítí ti napíšu po Velikonocích :)

Veňa1

Hm hm hm, zajimavy napad Kaci, to me letos nenapadlo. Mozna se pridam :-)

katherina

Díky Vašku :) a klidně se přidej, já budu ráda :D

Veňa1

Ja diky! :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio