Chci dál světlo nést

16. 11. 2012 7:52
Rubrika: Vše možné

Celé to moje dnešní povídání bych měla nejspíš začít mým vztahem k modlitbě Růžence.

Vždy jsem růženec chápala jako "zdlouhavou, náročnou modlitbu pro staré lidi", kteří mají hromadu volného času a můžou si dovolit modlit se i půl hodiny v kuse. (Když jsem byla mladší, představovala pro mě půlhodina mnoho času).

Ale jednou se mi Růženec ukázal v "jiném světle". A já jsem pochopila, že to nemusí být jen modlitba pro staré lidi, ale že se ji může modlit i mladý člověk. A tak jsem se tuto modlitbu začala modlit každý večer. Ze začátku to bylo těžké, neboť se mi mnohokrát stalo, že jsem námahou a vyčerpáním z celého dne, během modlitby usnula.

...

Všechno má svá pravidla a Růženec je má taky. Nemám teď na mysli střídání modliteb. Ale spíš to, že na každý den připadá jiný "druh" Růžence. Na čtvrtky pravidelně připadá Růženec světla. A já jsem se jako obvykle přimlouvala za to, ať jsem i já "světlem" pro lidi okolo mě.

Dnes ráno jsem se probudila ... ještě jsem ani neotevřela oči ... a už mi v hlavě zněl nápěv refrénu známé písně (Světlo světa) "Chci dál světlo nést...". A tak jsem s tou písní vykročila do nového dne. Pořád si ji zpívám, a to mi připomíná mé povinnosti, za které jsem se včera modlila.

Mnohdy je to těžký úkol "nosit světlo", ale věřím, že mi Pán pomůže a "potáhne" mě za ruku.

Závěrem bych se rozloučila citátem: "Kdo chce zapalovat, musí sám hořet."

 

Zobrazeno 1312×

Komentáře

Faustynka

V dnešní den, mě to povzbudilo. Díky!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio