Nový začátek ... (naší farnosti)

26. 1. 2012 20:05
Rubrika: Vše možné

Moje farnost, jak by se vlastně dala charakterizovat???

Menší farnost, poblíž Opavy, kde se přes 20 let nic nedělo. Místní zde stále "duchovně" žili jako za komunistů. Nikdo se o nic a o nikoho nestaral. Až jednou před 18. lety jsem se narodila já.

Nikdo při mém křestu netušil, že budu měnit dějiny farnosti. Nikdo to nevěděl ani při mém prvním svatém přijímání. A nikdo to dokonce netušil ani při mém biřmování. Ale já už při biřmování tušila, že po mě Pán chce, abych změnila farnost. Tušila jsem to už o pár měsíců dříve, kdy mě popostrčil náš tehdejší kněz (dnes už u nás bohužel neslouží).

 

A tak jsem se do toho pustila. Po dlouhém domlouvání se mi podařilo u nás založit SCHOLU. Dnes jsme měli první zkoušku, ale jelikož u nás nikdy nic podobného nebylo, tak jsme se sešly jen 4. Ale i ty další 3 holky, mi "vlily do žil" další sílu, že má cenu v tom pokračovat. Tak uvidíme za týden, a já stále doufám, že to nezkončí na číslovce 4, ale budeme se stále rozrůstat.

Byl to pro mě zázrak, že se mi něco takového vůbec podařilo.  Že rovna mě dal Pán sílu a právo na to, aby mi místní pomalu začali říkat "Hybatel" (Animátor).

Za to vše děkuji z celého srdce Našemu Pánu, že mi posílal na pomoc svého Svatého Ducha a taky všem, kteří se (byť nevědomě) podíleli na tom, aby u nás mohla schola vzniknout.

Děkuji Vám všem.

Zobrazeno 1928×

Komentáře

MajaKl33

Je fajn, uvědomit si, že tě farnost potřebuje a něco pro ni děláš...Já už to se svou vzdala...

ondra-elbel

Tak ať se ti to podaří pořádně rozjet!!!! :)

Dubnanka

Až jednou před 18. lety jsem se narodila já - to je krásné! Být si vědoma své výjimečnosti, svého místa v Božím plánu.
My jsme taky začínali scholu s několika děckama.
Neboj, On si to povede:)

katherina

Děkuji Vám všem, za Vaše povzbuzující slova :)) Doufám, že se rozvoj scholy povede :)) Děkuji moc

MajaKl33

určitě to bude super, není důležité jak to děláš a kolik tam chodí lidí, ale To, že tě to baví a zakusíš ten pocit, že něco můžeš změnit a udělat to lepším...

katherina

Přesně tak :) máš úplně pravdu :)

kacarovi3

Katko,to je úžasné.Jsi velmi odvážná,to obdivuji.Schola je při mši svaté obrovským magnetem pro lidi.Obdivuji mladé,kteří dokáží číst noty,hrát a ještě sledovat text a zpívat.To jako muž nedokáži pochopit...Modlím se za tebe a ty ostatní holky.Každý začátek je těžký ale stojí to za to.Jednou i k vám do kostela přijede televize a budou z vás mít zážitek všichni věřící na celém světě.Především se dá prorazit rytmickou hudbou.Musí být v ní ohen Ducha svatého.Mdlé provedení je špatné.Musíte se stát výbuchem,zatřást mdlými dušemi v lavicích.Ach,mě se to píše ale kdybych se postavil na tvé místo,moc ohně bych nenatropil...Jsem srdcem tam s vámi.Pavel.

organo

Tak to Vám moc přeju!!!
Před časem jsem měla v jedné vesnici malý dívčí sboreček - 6 děvčat. Sice během let některá odešla na vysokou školu, další se vdaly či odstěhovaly. Ale ten společně strávený čas byl moc krásný a určitě to stálo za to. Ať Vám to vydrží co nejdéle.

katherina

Tak s tou televizí, to zase nebude tak hrrrrrr, ale budu ráda, když se naše písničky budou líbit pro začátek jen ve farnosti :))

dromedar

Vidím, že sebevědomí není to, co by Vám chybělo.

Založené schóle přeji všechno dobré, ale "novým začátkem farnosti" bych ji nenazýval. Sloužit v církvi zpěvem je skvělá věc, ale je na místě si po všech úspěších a neúspěších připomenout Lk 17,10.

ondra-elbel

to Dromedar: Sebevědomí sice nechybí, ale já myslím, že to nový impuls ve farnosti může být stoprocentně. Ostatní farníci uvidí, že to je možné - scházet se, a třeba čistě teoreticky to může vyprovokovat k tomu, aby se začali scházet třeba i manželé nebo důchodci. :) Rozhodně je super se odhodlat k založení takového společenství a teď hlavně nepovolit........

katherina

Ondro, díky za pěkné slova :))

Asterix

Jak to vypadá teď, téměř po roce?

katherina

Scházíme se pravidelně každou středu vždy na hodinu ... do scholy nás chodí zhruba 8 a pan farář nás moc podporuje ... taky se "rozrostly" nase ministrantské řady ... k původním 2 ministrantům se přidali další 3 ... takže jsem se svou prací ve farnosti více než spokojená :)

Asterix

To je fajn, a jsem tomu rád :)-

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio